23948sdkhjf

Selvstændig om dagpengeregler: Det er en klar forbedring

Nye anbefalinger til dagpengeregler for selvstændige er et skridt i den rigtige retning, mener selvstændig.
Nye dagpengeregler kan gøre en klar forskel for selvstændige.

Sådan lyder det fra Majken Kaznelson, der er en af de personer, som kan få gavn af de anbefalinger til et nyt dagpengesystem for selvstændige, som en arbejdsgruppe tirsdag har overrakt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Majken Kaznelson har både en 21-timers stilling som konsulent og en psykoterapeutvirksomhed på Østerbro.

- Det er helt klart en forbedring i forhold til, hvordan det er i dag, hvor jeg, hvis jeg skulle være så uheldig at miste mit lønmodtagerjob, ville være nødt til at lukke min virksomhed for at modtage dagpenge, siger hun.

Som reglerne er i dag skal man som selvstændig have lukket sin virksomhed for at modtage dagpenge.

Bliver de nye anbefalinger ført ud i livet, vil det blive muligt at starte en virksomhed som bibeskæftigelse i 30 uger, mens man får dagpenge.

Timeforbruget på den selvstændige virksomhed modregnes i de udbetalte dagpenge.

Det nye system tegner også til at blive mere fleksibelt. Her skal selvstændige nemlig kunne lægge alle typer af indtægter sammen, når det skal afklares, om personen har ret til dagpenge.

Ledige, der eksempelvis har haft et deltidsjob og egen virksomhed, kan derfor lægge indtægter fra begge steder sammen, når der skal søges om dagpenge.

Men Majken Kaznelson er dog fortsat lidt usikker på sin levevej.

- Jeg tænker stadigvæk, at der er et stort usikkerhedsmoment i at have den kombination, som jeg har, hvor jeg både er selvstændig og lønmodtager.

- Jeg kan ikke sige, at jeg kommer til at føle mig meget mere tryg. Men lidt, for jeg får jo en lidt længere periode, hvor jeg kan drive min virksomhed ved siden af, siger hun.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fremhæver, at det afgørende er, at der bliver skabt nogle bedre rammer for de selvstændige.

Han forventer en politisk aftale om en måned.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082